Samsung Galaxy Buds Plus

Door phone tech beoordeeld met een:

8.4

Prijs vanaf:

€79,99

Beschikbare kleuren:

Accuduur

Tot 18 uur

Zweet bestendig

Ja

Noise cancelling

Ja

Type oorkussen

In ear

Over dit product

De Galaxy Buds Plus van Samsung. Dit zijn de eerste buds van Samsung die compatible zijn met iOS. Dit betekent dat gebruikers van Apple nu ook een goed alternatief hebben voor de Airpods. Buiten dat deze oortjes nu op meerdere type smartphones te gebruiken zijn komen ze ook met een hoop nieuwe maar nodige updates. Zo is de totale accuduur verbeterd bij deze set oortjes. Ook is er een nieuwe derde interne microfoon toegevoegd waardoor de gespreksaudio er ook een stuk op vooruit is gegaan. De Galaxy Buds Plus zijn ook voorzien van een nieuw dual-driver design. Dit nieuwe design zorgt ervoor dat de buds een beter en helderder geluid leveren. Ook kunnen iOS gebruikers nu de applicatie voor de bus downloaden.

Wat deze set oortjes alweer onderscheid van zijn concurrenten is dat ze in vier verschillende kleuren beschikbaar zijn. De Airpods 2 en Airpods Pro zijn bijvoorbeeld alleen maar in het wit verkrijgbaar. Ook heb je de keuze uit drie verschillende sets als het aankomt op grootte. Dit maakt het mogelijk een set te kiezen die goed bij uw eigen oren past. Wel is er eventueel nog een grotere nub aanwezig om de oortjes echt goed op hun plek te houden. Verder zijn de oortjes te bedienen door één tot drie keer te tikken op de zijkant. Hiermee is de virtual assistent te activeren, het volume aan te passen en een feature om het omgevingsgeluid te versterken.

Helaas zijn er ook een aantal punten waarop de buds van Samsung minder presteren of een steekje laten vallen. Zo beschikken de oortjes over een IPX2 certificering. Hierdoor zijn ze enkel spatwaterbestendig. Ook op het gebied van noise-cancelling is er een gebrek. Dit is iets wat veel nieuwe oortjes van andere merken weer wel hebben. Verder zijn de oortjes niet erg comfortabel om met een oor op te liggen. Dit heeft te maken met de keuze van het design.

De Galaxy Buds van Samsung zijn prima oortjes voor mensen die een goed alternatief voor de Airpods van Apple zoeken. Ze geven een goed helder geluid weer en veel geluidsinstellingen zijn nog aan te passen in de applicatie. De buds bevinden zich in de middenklasse wat betreft prijs dus zijn zeker het overwegen waard.