LG Tone Free FN7

Door phone tech beoordeeld met een:

8.5

Prijs vanaf:

€89,-

Beschikbare kleuren:

Accuduur

Tot 12 uur

Zweet bestendig

Ja

Noise cancelling

Ja

Type oorkussen

In ear

Over dit product

De Tone Free FN7 oortjes van LG  zijn de opvolger van de LG Tone Free FN6. De oortjes zitten opvallend stevig en dus perfect om mee te sporten. De draadloze oordopjes worden geleverd met 3 verschillende maten silicone tips. Een opvallende functie van de Tone Free FN7 oortjes is dat ze tot 99,9% bacterie doden tijdens het opladen. Dit is mogelijk door de charging cradle met de unieke UVnano techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de oortjes worden opgeladen met de USB-C kabel. Als deze functie ingeschakeld is, zie je het blauwe let lampje aan de buitenkant schijnen. Aan de buitenzijde van de staafjes zit een Touch gedeelte waar mee je de oortjes makkelijk kunt pauzeren. Ook zijn de oortjes ondersteund voor Apple’s Siri en Google’s Assistant. 

De LG-oortjes hebben een IPX4-certifisering wat betekend dat de oortjes bestand moeten zijn tegen een redelijke plas water. Echter, raden wij niet aan dit uit te testen maar een motregen bui moet geen directe problemen opleveren. De audiokwaliteit van de LG FN7 oortjes is vergeleken zijn voorganger erg verbeterd. Vooral de bas van de FN6 oortjes was erg matig. Nou is de bas van de FN7 oortjes nog geen top kwaliteit maar vergeleken zijn voorganger is er een hele verbetering doorgemaakt. Al met al is de geluidkwaliteit op wat kleine specifieke dingen die de gemiddelde gebruiker niet zou opmerken, redelijk tot goed te noemen.         

Een groot negatief punt van de oortjes is dat ze het ongeveer 7 uur vol zouden moeten houden. Echter, kunnen als de actieve noise-canceling is aangeschakeld maar 5 uur mee. Al met al is de batterij capaciteit van de oortjes dus matig te noemen. Het enige wat positief te noemen is aan de oplaad-capaciteit is dat 5 minuten oplaadtijd leidt tot 1 uur luisterplezier.

Concluderend zijn de nieuwe LG-oortjes unieke oortjes die uiterst stevig in de oren zitten. De oortjes leveren een redelijk tot goede geluidskwaliteit en een iets wat tegenvallende batterij capaciteit.