Huawei Freebuds Pro

Door phone tech beoordeeld met een:

8.3

Prijs vanaf:

€139,-

Beschikbare kleuren:

Accuduur

Tot 30 uur

Zweet bestendig

Nee

Noise cancelling

Ja

Type oorkussen

In ear

Over dit product

De nieuwe draadloze oordopjes van Huawei: de Freebuds Pro. Voor Androidgebruikers is de keuze vaak moeilijk wanneer het gaat om het kiezen van de beste kwaliteit oordopjes. Huawei komt nu met een set oordopjes die qua prijs dicht bij de Airpods 2 ligt, maar als het gaat om looks en functie dichter bij Airpods Pro. De Freebuds worden geleverd met 3 maten rubberen oordopjes en een oplaadcase die zowel met USB-C als draadloos oplaadbaar is. Wat deze set vernieuwend maakt, is de Pinch Control functie. Deze oordopjes zijn te bedienen met een simpele kneep in het oortje. Knijp één keer om te pauzeren, of om door te spelen. Knijp twee keer om naar het volgende nummer te gaan, of knijp drie keer om een nummer terug te gaan. 

Dit zijn nog niet alle mogelijkheden. Wanneer je lang in het oortje knijpt, is het mogelijk om te switchen tussen noise-canceling en awareness modus. Wat betreft batterijduur zijn deze set Freebuds ook meer dan uitstekend. Wanneer ze opgeladen zijn kunnen ze ruim 4 uur meegaan. Zelfs wanneer je gebruik maakt van de noise-canceling. Vervolgens is het mogelijk om de oordopjes nog 4 keer op te laden met de oplaadcase. Als het gaat om geluidskwaliteit moet je het als gebruiker doen met wat je krijgt. Er valt namelijk weinig te veranderen aan de standaard instellingen die deze oortjes hebben. Buiten dat is de kwaliteit van het geluid meer dan prima.

Helaas zit er ook een vervelend nadeel aan de Freebuds Pro. Ze zijn namelijk niet volledig compatibel met iOS. Dit houdt in dat ze op Apple apparaten minder goed te gebruiken zijn. Huawei heeft de Al Life app ontwikkelt waarmee je extra instellingen kan aanpassen en ook extra informatie kan terugvinden. Helaas is deze app niet beschikbaar op iOS. Androidgebruikers kunnen echter wel van alle extra functies profiteren die de app te bieden heeft.

De Freebuds Pro van Huawei zijn uitstekende oordopjes voor Androidgebruikers die een soort gelijke ervaring zoeken als met de Airpods Pro van Apple. Daarnaast zijn ze ook nog een stuk lager in prijs. Het prijsverschil doet echter niets af aan de kwaliteit van de oortjes, want dat is ronduit uitstekend te noemen. Wat Phone Tech betreft een absolute aanrader.